23. - 26.02.2022.

PEKAR NA ADRIATIC GASTRO SHOW-u 2020.

WEB PEKAR

Osnovna djelatnost tvrtke “Pekar”d.o.o. je proizvodnja gotovih, polugotovih, smrznutih i pakiranih pekarskih i slastičarskih proizvoda. Nastala je na temeljima tvtke “T.D.A.”d.o.o. iz Vinkovaca, koja se bavila istom djelatnošću od 1991. godine. 2005. godine se mijenja vlasnička struktura unutar tvrtke i sa radom započinje nova pod nazivom “Pekar” d.o.o.

“Pekar” se orjentirao u potpunosti na veleprodaju i distribuirao svoje proizvode u preko 100 poslovnica tvrtke “Boso”, oko 40 poslovnica “Veleprometa”d.d. Vukovar te u niz drugih manjih tvrtki, trgovačkih društava, državnih i javnih poduzeća.

2008. godine, opremljen je i osposobljen novi proizvodni pogon sa uredima na adresi Obrtnička 5, u Vinkovcima. Novi prostor se prostire na 2000m2, uz dodatno 2200m2 zemljišta i 400m2 drugih gospodarskih zgrada.

Proizvodnja je modernizirana, spremna da odgovori najvišim tehnološkim zahtjevima tržišta. Obnovljen je vozni park, koji će se u godinama koji slijede, dodatno obnavljati svakih nekoliko godina.

Iste te godine,razvija se proizvodnja zamrznutih,gotovih i polugotovih proizvoda,koji umanjuju problem dnevnih,tjednih,mjesečnih i sezonskih količinskih odstupanja i omogućavaju prisutnost u novom segmentu tržišta.

2009. godine, “Pekar” je instalirao svoju prvu konvekcijsku pećnicu u jednom od diskonata tvrtke “Boso” i krenuo sa projektom “pečenja na prodajnom mjestu”. Koliko je projekt bio uspješan, govori činjenica da je do danas instalirano preko 100 pećnica, a razmatra se opremanje svih poslovnica “Boso”, njih oko 160. Pored toga, 2014. godine se projekt proširio i na tvrtku “NTL”, gdje je instalirano do danas 30 pećnica sa ciljem dostizanja brojke od 1000, do kraja 2018. godine.

Sve navedeno je bio zamah za priču koja je uslijedila u godinama poslije. U segmentu svježeg kruha i peciva, ostvarena je suradnja sa tvrtkom “NTL” d.o.o. u vidu opskrbe njenih 220 poslovnih jedinica širom Slavonije i Baranje. U segmentu zamrznutih proizvoda ostvarena je suradnja sa nizom tvrtki, od kojih vrijedi istaknuti “Kaufland”k.d., “Lidl Hrvatska” d.o.o., “Lidl Slovenija”,”METRO Hrvatska”,…

2014. godine, investiralo se u logističko-skladišni prostor, kapaciteta 500 paletnih mjesta robe, hlađene na -18 stupnjeva celzijevih. Do sredine 2016. godine se završava potpuno novi proizvodni pogon za proizvodnju kruha, opremljen suvremenim sustavom manipulacije, zamrzavanja i čuvanja zamrznutih i gotovih proizvoda.

2015. godine tvrtka je postala ponosni vlasnik certifikata sigurnosti hrane FSSC 22000, koji jamči našim partnerima i krajnjim korisnicima, kvalitetu i sigurnost naših proizvoda te otvara vrata inozemnih tržišta.

2016. godine,opremljen je novi pogon za proizvodnju kruha sa kapacitetom preko 1500 komada jedinica na sat,proširen je kapacitet proizvodnje bureka i krafni te on sada iznosi 800kg,odnosno 6000 komada na sat.Navedena proširenja pratio je i razvoj na polju hlađenja i smrzavanja i u tu svrhu je instaliran novi sustav.

2017. Implementiran IFS(International food standard),međunarodne sigurnosne norme,koja našim kupcima i potrošačima jamči sigurnost i kvalitetu.

Krajem 2017. godine završena je investicija u novi pogon za proizvodnju krusnih mrvica,koji će imati kapacitet od  cca 3 milijuna kilograma godišnje.

Tvrtka danas

 

www.pekar.hr