23. - 26.02.2022.

VAŽNOST ODRŽIVOG TURIZMA – CERTIFICIRANJE KAO DODANA VRIJEDNOST – ADRIATIC GASTRO SHOW 2022.

WEB PANEL 365

 

PREZENTACIJSKA DVORANA 1 (etaža -1):          

12:00  VAŽNOST ODRŽIVOG TURIZMA – CERTIFICIRANJE KAO DODANA VRIJEDNOST

               Okrugli stol u organizaciji HGK – ŽK Split

Održivo, zeleno i odgovorno ključne su riječi u vremenu pred nama, a opredjeljenje za održivi i odgovorni turizam sve je manje pitanje izbora. To je ujedno i strateški smjer hrvatskog turizma te je u tijeku izrada nove desetogodišnje strategije razvoja održivog turizma kojoj je cilj do 2030. pozicionirati Hrvatsku kao globalno konkurentnu destinaciju održivog turizma.

I ulaganja iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO) će dugoročno doprinijeti održivosti turizma jer će se financirati projekti koji doprinose zelenoj i digitalnoj tranziciji, kao i društvenoj održivosti turizma.

Primjenom načela održivog i odgovornog poslovanja poduzetnici osiguravaju napredak vlastitog poslovanja, rade na prepoznatljivosti i izdvajanju iz mase jednakih ili sličnih ponuda te, u konačnici, iskazuju odgovorno ponašanje prema zajednici.

Uz teme o načinima i alatima za nadogradnju kvalitete poslovanja na okruglom stolu će se predstaviti mogućnosti financiranja certificiranja u održivom turizmu kroz projekt European Tourism Going Green (ETGG) 2030, koji je upravo započeo i u kojem je HGK – ŽK Split partner. Odabrani sudionici projekta besplatno će dobiti alate i usluge predviđene projektom, uključujući i proces certifikacije i mogućnost dobivanja certifikata o održivosti, za što je Hrvatskoj osiguran maksimalan iznos potpore od 7.272 eura po jednom poduzeću.

Na okrugli stol su pozvani predstavnici mjerodavnih institucija u turizmu.

Vaš Adriatic Gastro Show Team!