05. - 08.02.2020.

Dogovorena suradnja između Vanjskotrgovinske/ Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine i Adriatic Gastro Showa

suradnja

Na jučer održanom sastanku u Sarajevu, Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine i splitski Adriatic Gastro Show –  festival gastronomije i turizma, su dogovorili suradnju.

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine je na ovaj način omogućila kvalitetan sajamski nastup i bolju afirmaciju BiH gospodarskim subjektima na izrazito zanimljivom  tržištu Republike Hrvatske, a samim time i porast gospodarskih aktivnosti.

Predsjednik VTK/STK BiH, doc.dr.sc. Bruno Bojić je tom prilikom istaknuo kako Hrvatska po svim svojim  parametrima predstavlja izuzetno poželjnog poslovnog partnera, što potvrđuju i intenzivni razgovori između hrvatskih i BiH tvrtki. Hrvatska je za Bosnu i Hercegovinu sa svojih 10 milijuna inozemnim turista veliko tržište, naglasio je, a bliskost naših tradicija i komplementarnost naših gospodarstava daju nam razloga vjerovati da će se postojeći potencijali realizirati u sve većoj mjeri, u prvom redu u drvnoj i metalnoj industriji, kao i prehrambenoj industriji i turizmu.

Podsjetimo, Adriatic Gastro Show – festival gastronomije i turizma se održava od 19. – 22. veljače 2015. godine u novosagrađenoj Spaladium areni u Splitu. Nesumnjivo je da će ova sajamska manifestacija ugostiti najpoznatija imena iz područja gastronomije, vinarstva, turizma, te tvrtke iz sfere proizvodnje namještaja, ugostiteljstva i opremanja prostora… Adriatic Gastro Show u Splitu je izvanredna prilika za ostvarivanje novih poslovnih kontakata i mjesto okupljanja predstavnika brojnih institucija iz regije.